Dopřejte si dnes dávku minerálů a vitamínů A, B, C tou nejpříjemnější formou a to formou koláče! Tento brusinkový koláč krásně vypadá a do toho se také spolehlivě postará o vaše zdraví.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.10 minutesmin
Porce 16porcí
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
NA KRUSTU
80gkokosového oleje v tekutém stavu
40gpolotučného tvarohu
3lžíce mandlového mléka
160gjemně mletých ovesných vloček
50gcelozrnné moukyna pomoučení válu
NA NÁPLŇ
80gmedu
3× vejce
40gkokosového oleje
1lžička vanilkového extraktu
250gčerstvých brusinek
200gmletých vlašských ořechů
špetka soli
50gkokosového cukru
Instrukce
Postup přípravy
1
Všechny ingredience na krustu si smícháme a vytvoříme těsto.
2
Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit na 2 hodiny.
3
Troubu předehřejeme na 190 °C.
4
Vychladlé těsto vyválíme na podmoučeném vále a přemístíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
5
Smícháme si všechny ingredience na náplň.
6
Náplň rozetřeme rovnoměrně na těsto.
7
Dáme péct při 190 °C na 45-50 minut.
8
Koláč necháme vychladnout a dáme do lednice před podáváním alespoň na 2 hodiny.