Brumíci

Vytisknout recept
Oddělte bílky od žloutků a z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte máslo, mléko a postupně přimíchejte všechnu mouku s půl lžičkou prášku do pečiva.
Na závěr do směsi lehce vmíchejte sníh.
 
Začněte plnit máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
1 lžíci těsta si dejte stranou, obarvěte ji kakaem nebo karobem a malou lžičkou naneste trošku těsta na bříško nebo tlapky, pak dolijte světlým těstem.
Na jednoho brumíka je zapotřebí cca 1,5 lžíce těsta. Zkrátka počítejte s tím, že trochu „vyběhnou“, takže je zapotřebí formičku nepřeplnit.
Pečte v předem vyhřáté troubě na střední stupeň, cca 170° po dobu 10 minut. Brumíci jsou malí, takže jsou opravdu rychlé hotoví.

100g - polohrubá mouka
2ks - vejce
30g - změklé máslo
60g - cukr
1ks - půl lžičky prášku do pečiva
1ks - trošku kakaa
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila KláraMajstryszinová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account