broskvový koláč
Ingredience
- Dužina z 1 kg broskví
- 2 hrnky špaldové celozrnné mouky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 prdopeč
- 2 lžičky vanilkového cukru s citronem
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
Instrukce
- Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva.
- Přidáme vejce, olej a mléko.
- Vytvoříme těsto.
- Dáme na plech na pečící papír
- Broskve oloupeme, pokrájíme a vložíme na těsto.
- Posypeme trochou vanilkového cukru s citronovou kůrou.
- Pečeme v troubě na 170°C cca půl hodiny.
- Koláč vyzkoušíme špejlí.
Neměl chybu.
Tento koláč dělám často z broskvového kompotu.
jasně, taky jsem dříve hodně používala kompoty, dnes už moc ne.
V obchodech je neskutečně zdražili a ovoce na zavařování nemám 🙁
Mnam 🙂
byl mňam, ano 🙂