Vytisknout recept
Včera manžel koupil broskve, ale vyly měkké a potřebovaly IHNED spotřebovat.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 30 minutes min
Celkový čas 40 minutes min
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková
- Dužina z 1 kg broskví
- 2 hrnky špaldové celozrnné mouky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 prdopeč
- 2 lžičky vanilkového cukru s citronem
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva.
Přidáme vejce, olej a mléko.
Vytvoříme těsto.
Dáme na plech na pečící papír
Broskve oloupeme, pokrájíme a vložíme na těsto.
Posypeme trochou vanilkového cukru s citronovou kůrou.
Pečeme v troubě na 170°C cca půl hodiny.
Koláč vyzkoušíme špejlí.