Blbouni – sladké kynuté knedlíky

Vytisknout recept
Kunuté těsto mnohé straší, ale není čeho se bát. Kynuté knedlíky jsou tradiční jídlo které bylo oblíbené i v Krkonoších. Toto je recept mojí babičky a věřím, že i vám budou chutnat.
 
Postup:
Mouku, droždí, špetku cukru a teplé mléko smícháme a uděláme kvásek.  Počkáme cca 15 min než vykyne. Přidáme vejce a špetku soli a necháme kynout cca 30 min, Plníme dle chuti, borůvkami či čokoládou. Vytvarujeme koule a necháme kynout cca 5 min. Dáme vařit do vroucí vody na 7 min.
Ještě před vytažením z vody je propícháme špejlí, jinak ztvrdou. Doporučujeme posypat moučkovým cukrem a škvařeným máslem.

300g - hrubá mouka
20g - droždí
1ks - vejce
1špetka - sůl
1špetka - cukr
150ml - mléko
1sklenička - zavařené borůvky
1sklenička - nutela
příprava - 60
vaření - 7
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LucieLízlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account