Kunuté těsto mnohé straší, ale není čeho se bát. Kynuté knedlíky jsou tradiční jídlo které bylo oblíbené i v Krkonoších. Toto je recept mojí babičky a věřím, že i vám budou chutnat.Postup:Mouku, droždí, špetku cukru a teplé mléko smícháme a uděláme kvásek. Počkáme cca 15 min než vykyne. Přidáme vejce a špetku soli a necháme kynout cca 30 min, Plníme dle chuti, borůvkami či čokoládou. Vytvarujeme koule a necháme kynout cca 5 min. Dáme vařit do vroucí vody na 7 min.Ještě před vytažením z vody je propícháme špejlí, jinak ztvrdou. Doporučujeme posypat moučkovým cukrem a škvařeným máslem.300 - g - hrubá mouka20 - g - droždí1 - ks - vejce1 - špetka - sůl1 - špetka - cukr150 - ml - mléko1 - sklenička - zavařené borůvky1 - sklenička - nutela