Biskubský chlebíček

Vytisknout recept

Postup:

  • Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a vymícháme ho s cukrem, poté přidáme žloutky.
  • Mezitím si připravíme sníh z bílků. 
  • Nasekáme si rozinky a kandované ovoce. Můžeme použít sušené brusinky, jako kandované ovoce, kůru z citrusových plodů a kandované třešně. Nasekané kousky jsem promíchala se lžící mouky, aby se v těste tolik nelepily k sobě.
  • Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme.
  • Do směsi másla a žloutků zlehka zamícháme vyšlehaný sníh a poté opatrně přidáme mouku s kypřícím práškem.
  • Těsto zarovnáme do formy.
  • Chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 45-60 min. Pokud ke konci chytá hodně barvu, je lepší ho překlopit alobalem, a na závěr otestovat upečení špejlí.
  • Necháme vychladnout a vyklopíme na tác(talíř). Potřeme ze všech přístupných stran rozehřátou čokoládou. Můžeme navrh posypat dalším ovocem jako ozdobu.
  • Dáme do lednice, aby čokoláda pořádně ztuhla.
Udělá radost nejen na Vánoce!! 
Přeji Vám dobrou chuť 😉

20dkg - Máslo
20dkg - Moučkový cukr
24dkg - Hladká mouka
5ks - Vejce
1/3ks - Kypřící prášek
1ks - Kandované ovoce
2ks - Čokoláda na vaření
ks - Tuk a mouka na vymazání formy
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Petra Bartáčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account