Bio kuře a bio citrón, tak málo stačí na skvělý nedělní oběd
Ingredience
- 3 ks Kuřecí stehna v BIO kvalitě
- 1 ks Citron v BIO kvalitě
- 1 ks Šalvěj nebo jiná bylinka (čerstvá)
- 2 lžíce Ghí
- Sůl
Instrukce
- Tento recept je geniálně jednoduchý, záleží ale na kvalitě surovin. Pokud použijete chemicky ošetřený citron, celé jídlo zhořkne a vy ho můžete vyhodit do koše. Pokud dodržíte bio kvalitu, pak na vás čeká chutné překvapení.Málo je vícBio kuře, citron a snítka šalvěje (nebo tymiánu), toť vše.Pečící formu vymažte ghí (nebo máslo + olivový olej), vložte osolená stehna, posypte posekanou šalvějí, přidejte široké plátky z bio citronu a vymačkejte šťávu ze zbylé poloviny. Podlijte trochou vody a dejte péct na 170 stupňů asi tak na hodinku (záleží na troubě). Během pečení podléváme výpekem. U nás se podává kuřátko s kroketami, což jsou šťouchané brambory s vajíčkem a moukou. Vyválejte hada, posekejte na špalíky a smažte na olivovém s ghíčkem.Když do rozpáleného tuku napřed vhodíte snítku bylinky, krokety získají skvělou chuť a křupavá šalvěj dobře vypadá a ještě lépe chutná. Krásnou neděli všem :-*