Bio kuře a bio citrón, tak málo stačí na skvělý nedělní oběd

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila KristinaGrey

Ingredience

  • 3 ks Kuřecí stehna v BIO kvalitě
  • 1 ks Citron v BIO kvalitě
  • 1 ks Šalvěj nebo jiná bylinka (čerstvá)
  • 2 lžíce Ghí
  • Sůl

Instrukce

  • Tento recept je geniálně jednoduchý, záleží ale na kvalitě  surovin. Pokud použijete chemicky ošetřený citron, celé jídlo zhořkne a vy ho můžete vyhodit do koše. Pokud dodržíte bio kvalitu, pak na vás čeká chutné překvapení.
    Málo je víc
    Bio kuře, citron a snítka šalvěje (nebo tymiánu), toť vše.
    Pečící formu vymažte ghí (nebo máslo + olivový olej), vložte osolená stehna, posypte posekanou šalvějí, přidejte široké plátky z bio citronu a vymačkejte šťávu ze zbylé poloviny. Podlijte trochou vody a dejte péct na 170 stupňů asi tak na hodinku (záleží na troubě). Během pečení podléváme výpekem. 
    U nás se podává kuřátko s kroketami, což jsou šťouchané brambory s vajíčkem a moukou. Vyválejte hada, posekejte na špalíky a smažte na olivovém s ghíčkem.
    Když do rozpáleného tuku napřed vhodíte snítku bylinky, krokety získají skvělou chuť a křupavá šalvěj dobře vypadá a ještě lépe chutná. 
    Krásnou neděli všem :-*

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account