Bio citronové crinkles
Ingredience
- 240 g bio hladké mouky
- 100 g strouhaného bio kokosu
- 120 g cukru krupice
- 60 g změklého másla
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- kůra a šťáva z jednoho bio citronu
- moučkový cukr na obalování
Instrukce
- Vyšlehejte cukr a máslo do světlé pěny. Postupně přidejte všechny suroviny, postupně zašlehávejte do těsta.
- Hladké těsto obalte ve fólii a nechte v lednici minimálně 60 minut uležet.
- Tvořte kuličky asi velikosti vlašského oříšku a před položením na plech je hodně obalte v moučkovém cukru.
- Pečte 15 minut při 170 °C, nechte vychladnout na mřížce.
Děkuji za inspiraci
Jedla jsem kakaové crinkles a byly vynikající (navíc tato dobrota i skvěle vypadá). Na cokoliv, co je citronové, slyším! 🙂 Takže si recept ukládám! Děkuji za tip! 🙂
Cez víkend ich urobím, ďakujem za tip.
Krásné a dobré kuličky. Ty musím vyzkoušet.
To jsem ráda 🙂
Nikdy jsem nejedla, nepekla,….ale vypadají moc pěkně
Jsou opravdu rychlé a u nás doma se po nich vždy jen zapráší. Určitě je vyzkoušejte.