Bezový sirup

Vytisknout recept
Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést Bez černý. Jihotyrolské hospodyně z farem Roter Hahn z květů bezu rády připravují bezový sirup. Ten se skvěle hodí například k dezertu bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás. Pravidelně jej připravuje Helen Schwarz z Buschenschanku Oberlegar u Terlan.
Kategorie Nápoje, Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 8 osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 20 květů bezu
  • 3 kg cukru
  • 5 citronů v bio kvalitě nakrájených na plátky
  • 200 ml ovocného octa
  • 2 l vody

Instrukce

  • Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout.
  • Do nádoby přidáme bezové květy, citrónové plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát.
  • Získanou tekutinu přelejeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.
2 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 3 roky ago

    toho jsem se nadělala pro děti, moc jim chutnal

  2. 5 stars
    Moc dobrý sirup. Vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account