Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést Bez černý. Jihotyrolské hospodyně z farem Roter Hahn z květů bezu rády připravují bezový sirup. Ten se skvěle hodí například k dezertu bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás. Pravidelně jej připravuje Helen Schwarz z Buschenschanku Oberlegar u Terlan.
Kategorie Nápoje, Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 8osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
20květů bezu
3kgcukru
5citronů v bio kvalitě nakrájených na plátky
200mlovocného octa
2lvody
Instrukce
Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout.
Do nádoby přidáme bezové květy, citrónové plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát.
Získanou tekutinu přelejeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.