Psaly jste si o recept mé rolády tak tady je. Bezlepková rychlovka, bez mouky, kterou u nás doma všichni milují.
Odělíte žloutky od bílku. Z bílků vyšlehejte sníh, žloutky vyšlehejete s cukrem, přidejte prosáté kakao, poté stěrkou opatrně vmýchejte sních. Směs vylejte na plech vystlaný pečícím papírem. Pečte v předechřáté troubě na 200°C 8minut. Po vyndání z trouby sroulejem utěrkou a necháme vychlednout, po vychladnutí mažeme krémem z mascarpone a šlehačky (lze dle chuti dosladit, ale já to nemusím), ozdobíme ovocem a srolujeme. Já ráda zdobím sezóním ovocem a bylinkami jako je například levandule. Je možné polít čokoládou.
Dobrou chuť
Tereza 6ks - Vejce70g - Cukr2lžíce - Kakao (využívám raw, ale postačí i holanské)1ks - Mascarpone1 ks - Smetana ke šlehání ks - Ovoce (libovolné dle sezóny a chuti)příprava - --vaření - --