Tento recept mám od tchýně. Dezert je nepečený, příprava je jednoduchá a všem chutná.

BeBe DEZERT NEPEČENÝ (menší plech)

2 balení sušenek BeBe mléčné

2 balení sušenek BeBe kakaové

750 ml mléka

2 balení čokoládového pudinku

5 lžic cukru krupice

2 vanilkové cukry

1 kelímek šlehačky

1 kelímek zakysané smetany

hořká čokoláda nebo kakao na posypání

Příprava:

Nejdříve si připravím čokoládový pudink – 2/3 mléka dám ohřát do hrnce. Ve zbývající třetině mléka metličkou rozmíchám 2 balení čokoládového pudinku, 5 lžic cukru a 1 vanilkový cukr. Jakmile se mléko začne vařit, čokoládovou směs naliju do mléka a metličkou míchám až do požadované hustoty (je tam méně mléka, bude hustý – tak je to správně). Pudink nechám vychladnout.

Dále si ušlehám šlehačku, do které přidám 1 vanilkový cukr. Jakmile je šlehačka hotová, zamíchám do ní zakysanou smetanu.

A můžu jít skládat:

Na plech naskládám sušenky – nejdříve světlé.

Na světlé sušenky dám všechen pudink.

Na pudinkovou vrstvu přijde vrstva čokoládových sušenek.

Na čokoládové sušenky přijde vrstva šlehačky se zakysanou smetanou.

Šlehačkovou vrstvu rozetřeme na sušenky a posypu nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.

Dezert je hotový a je třeba ho nechat pořádně vychladit v lednici. Ideálně do druhého dne. Vydrží i několik dní a čím déle je v lednici, tím je lepší. Zaleží se a sušenky pěkně změknou.

V den podávání jen nakrájím potřebné množství a zbytek stále uchovávám v lednici. Moc dlouho tam stejně nevydrží … 🙂

Pěkný víkend a sledujte www.honeyfood.cz a https://www.facebook.com/succulentenglish/?fref=ts

foto: Lucie Pomijová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account