Bazalková zlatá cihlička (máslo)

Vytisknout recept
Je to hodně o chuti každého z nás. Takže píšu tak jak si máslo dělám já. Zlatá cihlička mě prostě napadlo dneska, když se tak stále probírá cena másla. Někomu to může připadat málo česnekové někomu zase třeba neslané. Já jsem zvyklá z domova téměř nesolit, takže dochutit by si měl každý podle svého vědomí a svědomí, ale hlavně podle svojí chutě.;-)
Počet porcí je pouze orientační velmi záleží jestli máslo používáte na chleba, na pečení kuřete nebo jen lehce na osmahnutí na pánvičku.
Takže očistíme stroužek česneku, nakrájíme cibulku, připravíme bazalku (dobrý je tento recept pokud se vám urodilo tolik bazalky jako mě). Tyto ingredience plus všechny ostatní dáme do mixéru a necháme rozmixovat. Pokud máte radši máslo více jemné přidejte trochu více oleje. Po rozmixování nejraději natírám máslo na teplé bagetky. Ale je výborné třeba i k masu, ráda s ním potírám maso které jde pak do trouby a nebo jeho kousky házím na pánev, na které pak dělám maso. 
Vzhledem k tomu, že máslo hned zpracuji nedokážu říct, jak dlouho vydrží třeba v lednici. U nás doma je totiž tak nejdéle do 3 hodin pryč. Snad vám bude chutnat stejně jako mě. 
Dobrou chuť. 🙂
1ks - Stroužek česneku
1ks - Zlatá cihlička (máslo)
1hrnek - Lístky čerstvé bazalky
2lžička - Sůl
0,5lžička - Pepře
2lžíce - Olivový olej
1ks - Zelená cibulka
příprava - 10
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Uvařila NikaLacmanová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account