Bavorské Kissinger s vlašským ořechem
Ingredience
- 100 g másla
- 1 vejce
- 5 g skořice
- 150 g cukr moučka
- 150 g vlašské ořechy
- 300 g hladké mouky
- 6 g prášku do pečiva
Na polevu:
- 200 g vlašských ořechů
- 200 g ostřejší marmelády nebo podle vlastní chutě
- 150 g čokolády
- 50 g Čerstvé smetany z Valašska ke šlehání
Instrukce
- V míse zpracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem, nakrájené máslo, vejce, skořici, cukr a mleté ořechy na pevné těsto.
- Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout.
- Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vytvoříme tvary kolečka nebo čtverce o průměru asi 3-3,5 cm a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů dozlatova, trvá to asi 10-12 minut.
- Upečené cukroví stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
- Cukroví spojujeme marmeládou a potom potíráme čokoládou.
- Ve vodní lázni rozpustíme v misce čokoládovou polevu nebo čokoládu na vaření se 2 lžícemi tuku.
- Slepené cukroví po okrajích namáčíme do polevy, obalujeme v mletých ořeších a necháme na mřížce ztuhnout. Potom na střed každého kusu kápneme trochu polevy a přilepíme půlku vlašského ořechu.
Ty musejí chutnat dobře 😁
Paráda…
No to musí být dobrota, mňam.
krása 🙂
Krásné cukroví a moc dobré.