Bavorské Kissinger s vlašským ořechem

Vytisknout recept
Nechte se inspirovat i vy o oživte svůj stůl trochu jinými chutěmi. Například chutěmi našich německých a rakouských sousedů v podobě Bavorských Kissinger s vlašským ořechem Silvestr nebo jiná větší oslava může být doma, a přitom v evropském duchu.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 6 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 5 minutes
Porce 6 osob
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 5 g skořice
  • 150 g cukr moučka
  • 150 g vlašské ořechy
  • 300 g hladké mouky
  • 6 g prášku do pečiva

Na polevu:

  • 200 g vlašských ořechů
  • 200 g ostřejší marmelády nebo podle vlastní chutě
  • 150 g čokolády
  • 50 g Čerstvé smetany z Valašska ke šlehání

Instrukce

  • V míse zpracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem, nakrájené máslo, vejce, skořici, cukr a mleté ořechy na pevné těsto.
  • Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout.
  • Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vytvoříme tvary kolečka nebo čtverce o průměru asi 3-3,5 cm a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů dozlatova, trvá to asi 10-12 minut.
  • Upečené cukroví stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
  • Cukroví spojujeme marmeládou a potom potíráme čokoládou.
  • Ve vodní lázni rozpustíme v misce čokoládovou polevu nebo čokoládu na vaření se 2 lžícemi tuku.
  • Slepené cukroví po okrajích namáčíme do polevy, obalujeme v mletých ořeších a necháme na mřížce ztuhnout. Potom na střed každého kusu kápneme trochu polevy a přilepíme půlku vlašského ořechu.
5 Komentářů
  1. LucieGajdíková 2 roky ago

    Ty musejí chutnat dobře 😁

  2. No to musí být dobrota, mňam.

  3. 5 stars
    Krásné cukroví a moc dobré.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account