Nechte se inspirovat i vy o oživte svůj stůl trochu jinými chutěmi. Například chutěmi našich německých a rakouských sousedů v podobě Bavorských Kissinger s vlašským ořechem Silvestr nebo jiná větší oslava může být doma, a přitom v evropském duchu.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 6 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 5 minutesmin
Porce 6osob
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
100gmásla
1vejce
5gskořice
150gcukr moučka
150gvlašské ořechy
300ghladké mouky
6gprášku do pečiva
Na polevu:
200gvlašských ořechů
200gostřejší marmelády nebo podle vlastní chutě
150gčokolády
50gČerstvé smetany z Valašska ke šlehání
Instrukce
V míse zpracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem, nakrájené máslo, vejce, skořici, cukr a mleté ořechy na pevné těsto.
Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout.
Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vytvoříme tvary kolečka nebo čtverce o průměru asi 3-3,5 cm a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů dozlatova, trvá to asi 10-12 minut.
Upečené cukroví stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Cukroví spojujeme marmeládou a potom potíráme čokoládou.
Ve vodní lázni rozpustíme v misce čokoládovou polevu nebo čokoládu na vaření se 2 lžícemi tuku.
Slepené cukroví po okrajích namáčíme do polevy, obalujeme v mletých ořeších a necháme na mřížce ztuhnout. Potom na střed každého kusu kápneme trochu polevy a přilepíme půlku vlašského ořechu.