Banánové lívanečky. Lahodné, plné energie a vlákniny
Ingredience
- 1 hrnek Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
- 1 špetka Sůl
- 3 ks Zralejší banány
- 1 lžička Kypřící bezfosfátový prášek
- 1 ks Vejce
- 150 ml Mléko
- 1 lžíce Chia semínka
- 50 ml Kokosový olej na potření pánvičky
- 6 lžíce Javorový sirup
- 1 hrst Pistáciové oříšky
Instrukce
- Lahodné, sladké a voňavé lívanečky polité javorovým sirupem. Pokrm plný vitamínů, minerálů a vlákniny.Dopřejte si tuto delikatesu pro váš start do nového dne anebo jako sladkou tečku za lehkým obědem. Teplé snídaně jsou velmi populární, časově však náročnější. Rozmazlujte se a dopřejte si radost ze společného pohodového rána alespoň o víkendu. Váš den bude plný radosti.Co budete potřebovat?1 hrnek špaldové mouky (zaměňte za tu, kterou máte nejraději)špetku soli1 ČL kypřícího bezfosfátového prášku3 zralé banány1 (domácí) vajíčko150 ml mléka (já používám rostlinné, může být i obyčejné)1 PL CHIA semínek pro dodání energie, vitamínů a vlákninyDo mísy prosejte mouku, osolte a přisypte kypřící prášek. Dobře promíchejte.Banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k mouce. Slouží jako přírodní sladidlo.Vajíčko vyšlehejte v mléce, přisypte CHIA semínka a nechte chvilku odstát. Když semínka nabobtnají, přilijte ke směsi.Dobře promíchejte. Rozpalte pánvičku, potřete kokosovým olejem a smažte stejně velké lívanečky.Servírujte polité javorovým sirupem a zasypané nasekanými (pistáciovými) oříšky.Dobrou chuť.