Bábovka "dvojfarebná" olejová

Vytisknout recept
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne primiešame, olej, vlažnú vodu, múku, PDP alebo za kávovoú lyžičku sody bikarbony. Zľahka vmiešamehu tuhý sneh z bielkov.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou posypanej formy. Povrch môžeme posypať hrozienkami.
Druhú polovicu cesta sfarbíme kakaom a vlejeme do formy.
Pečieme pomaly do ružova.
Vyklopenú a vychladnutú bábovku polejeme vlažnou čokoládou, alebo posypeme cukrom.
Je mäkučká i na druhý deň (ak zostane)

4ks - vajcia
20dkg - cukor práškový (trstinový mletý)
20dkg - múka hladká špeciál 00 (špaldová hladká)
1ks - prášok do pečiva (soda bikarbona)
1ks - vanilka - struk
1dcl - olej
1dcl - voda vlažná
2lžíce - kakao
příprava - 60
vaření - 0
Kategorie Cukroví
Uvařila IvaGlauben

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account