Babiččina bublanina

Vytisknout recept
Léto je obdobím svěžích chutí a hojnost čerstvého sezónního ovoce nabízí nekonečné množství inspirace na pečení. Klasika v podobě bublaniny však nikdy nezklame a může mít mnoho podob.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky Babiččina volba + na vysypání formy
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce oleje slunečnicový, řepkový + na vymazání formy
  • rybíz maliny, jahody

Instrukce

  • V míse utřete vejce s cukry, přidejte jogurt, mouku, a nakonec zlehka vmíchejte prášek do pečiva a olej.
  • Kulatou formu na pečení o průměru cca 28 cm vymažte olejem a vysypte moukou.
  • Nalijte do ní těsto a navrch rozložte a pak zlehka prsty zatlačte ovoce, v tomto případě červený a bílý rybíz.
  • Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 45 minut).

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account