Léto je obdobím svěžích chutí a hojnost čerstvého sezónního ovoce nabízí nekonečné množství inspirace na pečení. Klasika v podobě bublaniny však nikdy nezklame a může mít mnoho podob.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 8
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
2vejce
1hrnek moučkového cukru
1vanilkový cukr
200gbílého jogurtu
2hrnky polohrubé mouky Babiččina volba + na vysypání formy
1prášek do pečiva
2lžíce olejeslunečnicový, řepkový + na vymazání formy
rybízmaliny, jahody
Instrukce
V míse utřete vejce s cukry, přidejte jogurt, mouku, a nakonec zlehka vmíchejte prášek do pečiva a olej.
Kulatou formu na pečení o průměru cca 28 cm vymažte olejem a vysypte moukou.
Nalijte do ní těsto a navrch rozložte a pak zlehka prsty zatlačte ovoce, v tomto případě červený a bílý rybíz.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 45 minut).