Avokádový tartar s burratou, sušenými rajčaty a balzamikovým octem na rozpečeném chlebu
Ingredience
- 2 ks zralého avokáda fialové
- 2 ks rajčata
- ½ malé červené cibule
- Šťáva z limety
- 1 PL koriandr listy
- 2 PL olivový olej
- sůl
- Na sušená rajčata můžete použít kupovaná
- 12 ks cherry rajčata
- 1 PL nadrobno nasekaná bazalka
- 1 PL cukr moučka
- 2 PL olivový olej
- špetka soli
- 1 stroužek česneku
- redukce z balzamikového octa
- 4 ks krajíce bílého chleba
- 1 ks burrata
Instrukce
- Cherry rajčata rozkrojíme na polovinu a promícháme v misce s bazalkou, rozdrceným česnekem, cukrem, olejem a trochou soli. Takto připravená rajčátka sušíme v sušičce, nebo v troubě na pečícím papíru. Na 55 °C cca 6 hodin (záleží na velikosti rajčat). Avokádo vypeckujeme, vydlabeme lžící a rozmačkáme. Přidáme na drobné kostičky nakrájená rajčata, nadrobno nakrájenou cibuli, koriandr, olivový olej, šťávu z limety a důkladně promícháme. Krajíce chleba opečeme s trochou másla na pánvi.
- Následně na něj klademe připravenou avokádovou směs, kusy natrhané burraty a sušená rajčata. Dozdobíme redukcí z balzamikového octa.
výborný recept, jen pro mě bez cibule 🙂
Zase nový recept. Mohu vyzkoušet.
No tady nevím, avokádu jsem doposud na chuť nepřišla, nicméně, asi bych ochutnala a vidělo by se 🙂
Paráda, to já můžu 🙂 jen né bílé pečivo:/