Dopřejte si opravdový gurmánský zážitek, doplněný o skvělé víno, které se hodí přesně k této kombinaci chutí.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
2ks zralého avokádafialové
2ks rajčata
½malé červené cibule
Šťáva z limety
1PL koriandr listy
2PL olivový olej
sůl
Na sušená rajčatamůžete použít kupovaná
12ks cherry rajčata
1PL nadrobno nasekaná bazalka
1PL cukr moučka
2PL olivový olej
špetka soli
1stroužek česneku
redukce z balzamikového octa
4ks krajíce bílého chleba
1ks burrata
Instrukce
Cherry rajčata rozkrojíme na polovinu a promícháme v misce s bazalkou, rozdrceným česnekem, cukrem, olejem a trochou soli. Takto připravená rajčátka sušíme v sušičce, nebo v troubě na pečícím papíru. Na 55 °C cca 6 hodin (záleží na velikosti rajčat). Avokádo vypeckujeme, vydlabeme lžící a rozmačkáme. Přidáme na drobné kostičky nakrájená rajčata, nadrobno nakrájenou cibuli, koriandr, olivový olej, šťávu z limety a důkladně promícháme. Krajíce chleba opečeme s trochou másla na pánvi.
Následně na něj klademe připravenou avokádovou směs, kusy natrhané burraty a sušená rajčata. Dozdobíme redukcí z balzamikového octa.
Notes
Tip sommelierky Denisy Kolaříkové: „Víno Mikulov Sommelier Club Sauvignon, 2021, pozdní sběr patří mezi opakovaně oceňovaná vína na domácích i mezinárodních soutěžích. Víno má světlejší zlatavou barvu s mírně zelenkavými odlesky při okraji s pěkným doplněním střední viskozity. Dýchne na vás výrazné ovocné aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu. V chuti je víno plné, šťavnaté s dlouhou dochutí. Proto se velmi dobře a harmonicky propojí se pokrmem kyselejšího rázu (balsamico, limetka, sušená rajčata.)“