Aglio Olio e Peperoncino

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila evapérková

Ingredience

  • 3 lžíce Olivový olej
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 ks Malé chilli papričky čerstvé
  • 40 g Parmezán
  • 2 špetka Petrželová nať
  • 100 g Špagety v suchém stavu
  • 2 špetka Sůl

Instrukce

  • Feferonky a česnek... znáte lepší pár pro štiplavý jazyk?
    Klasika italské kuchyně a zároveň naprosto jednoduchá rychlovka. Uváděné množství česneku, chilli papriček a parmezánu je dle mých chutí, normálním jedincům bude určitě stačit mnohem méně... Není to také ani jídlo vhodné ke konzumaci před schůzkou s opačným pohlavím... Vlastně není vhodné před jakýmkoliv kontaktem s dalšími jedinci 🙂
     
    Příprava: Dáme vařit osolenou vodu na špagety, mezitím si oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Chilli papričky nasekat (včetně semínek). Špagety vložíme do vroucí vody a asi po 5 minutách na pánvi rozehřejeme olivový olej, ne na příliš vysokou teplotu. Orestujeme na něm česnek s chilli papričkami, pouze krátce, aby česnek nezhnědl. Mezitím se dovařily špagety, které scedíme (trochu vody si ale odlijeme do hrníčku) a přidáme do pánve. Přilijeme malinko vody ze špaget a přidáme petrželovou nať dle chuti (může být čestvá i sušená). Nakonec posypeme parmezánem.
     
    Dobrou chuť!  [x]
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account