Stane se to i nejzkušenější kuchařce. Stačí chvilka nepozornosti a jídlo je přesolené,

případně překořeněné či přeslazené. Nebo naopak nemá tak nějak chuť.

Taky s dorty a zákusky je někdy potíž. Rády se roztékají a nedrží tvar.

Jak toto vyřešit?

 

Nevýrazné, nijaké

Ač jste vařila podle receptu, který sliboval nevšední gurmánský zážitek, je jídlo

mdlé a nevýrazné. Stát se to může a nabízí se hned několik řešení.

První a nesnazší je přidat sůl a pepř, i když třeba není v receptu. Dostatek soli

umí zvýraznit chuť ostatních ingrediencí.

Pokud jste třeba fanda ostřejších pokrmů, není nic jednoduššího než vše dochutit

chilli lupínky. Perfektně poslouží i tabasko nebo paprika.
 

Příliš kyselé

Zmírnit kyselost pokrmů umí hned několik různých přísad.

Stačí přidat sladké nebo proteinové ingredience jako je máslo, smetana nebo

i mléko. Pozor ale, že všechny tyto pomocníci trochu změní chuť vašeho jídla.

 

Až moc ostré

Příliš pálivé jídlo zjemníte přídáním medu nebo cukru, který částečně vyrovná chutě.

A i když se nepodaří chuť jídla úplně spravit, podávejte ho s produkty jako je třeba

sýr, který dokáže ostrou chuť lehce neutralizovat. Podobně jako u kyselé chuti na

spravení té ostré fungují i jogurty či smetana.

 

Hořký a ještě víc hořký

Hořskost lze v jídle vyvážit sladkou chutí. Cukr nebo smetana na vaření

jsou v tomto případě účinným trikem.
 

 

Znáte nebo neznáte, tyhle triky?

Hudlenka

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account