Titul nejlepšího amatérského kuchaře u nás totiž vyhrál sympaťák s nakažlivým smíchem, který od počátku vsadil na opravdovost a během soutěže se ve svém kuchařském umu neuvěřitelně zdokonalil. Roman Staša si celou soutěž opravdu užil a spoustu se toho naučil. A přestože by si na to nikdy nevsadil, odnesl si titul vítěze, prémii půl milionu korun a možnost podílet se na stavbě degustačního menu v restauraci některého z porotců. Dvaatřicetiletý kondiční trenér a bývalý juniorský hokejový reprezentant Roman Staša v napínavém finále soutěže amatérských kuchařů porazil Pavlínu Lubojatzky Rodák ze Zlína se nebál zariskovat ani ve finále: tříchodové menu postavil na vzácné a velmi složité surovině – foie gras. Jako předkrm nabídl porotě koláč ze syrových foie gras, poté srnčí hřbet s foie gras a emulzí z oříškového másla. A za dezert perník s foie gras a meruňkovou espumou.