U nás se vždycky dávala řepa slepicím a nebo se zavařovala a dávala jako zeleninová příloha k masu. Až v práci jedna kolegyně opěvovala červenou řepu k obědu. Vyprosila jsem si od babičky pár řep a zkoušela recepty. Teď Vám napíšu jeden, který jsme si hodně oblíbili a v podstatě již nic jiného z řepy nepřipravuji. 
Potřebujete jen řepu, sůl, pepř, alobal, mozzarellu, balsamikový krém, kvalitní olej a nějakou přílohu, my milujeme pečivo.
Řepu omyjte, zabalte po jednom do alobalu a dejte péct. Já peču dle velikosti na maximum a cca dvě hodiny. Poté vybalím, oloupu, nakrájím na tenké plátky, které rozprostřu na talíř. Pokladu na plátky nakrájenou nebo natrhanou mozzarellu, osolím, opepřím. Zakápnu olejem, momentálně máme mandlový, a balzamikovým krémem. Výborně chutná i posypané vlašskými ořechy. Podáváme většinou s domácím chlebem a moc nám to chutná.
 
Dobrou chuť

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account