Když jsem byla malá, byl králík jednou za týden na oběd pravidelně, to měli oboje prarodiče ktalíkárny plné ušáčků. Pak přišel králičí mor, a králíci rychle zmizeli i z našeho jídelníčku. Až když jsem byla na vysoké, se jedna kamarádka z vesnice zeptala, jestli nechceme králíka. Mamka se toho chytila a začala si je brát pravidelně, a jednou nabídla i mě. Já jsem ho pekla, ale nebylo to ono. Pak jsme jednou obědvali u mamky a moc jsme si pochutnali, vzala jsem si recept a od té doby už nedělám králíka jinak. 
Recept je velmi jednoduchý, králíka je nutné rozdělit. Hlavu a páteř s hrudníkem vařím na polévku a nohy a větší pásy masa z hrudníku a zad vařím na hlavní jídlo. Je potřeba slanina, palička česneku, sůl a pepř. Česnek rozmačkám a utřu se solí. Do pásu masa zabalím slaninu a potřu česnekem, aby se váleček nerozbalil, propíchnu / spojím ho párátkem. Všechny části potřu česnekem. V hrnci osmažím slaninu, aby pustila tuk, případně přidám lžíci sádla. Vložím maso a nechám z obou stran na prudko opéct. Poté přiklopím pokličkou a nechám hodinu a půl dusit. Důležité je pokličku neodklopit, aby neunikla pára. No, a po hodině a půl je hotovo! Jako příloha mi nejvíce chutnají brambory.
 
Dobrou chuť

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account