Kosti na vývar můžete použít k přípravě bohatého a chutného vývaru. Nejběžnějšími kostmi, které se používají pro vývar, jsou hovězí kosti, drůbeží kosti, nebo vepřové kosti. Kosti dodají vývaru bohatou chuť a gelatinu, která ho zahušťuje a dává mu konzistenci.

Zde je základní postup na přípravu kostního vývaru:

Vyberte kosti dle vašeho preference (hovězí, drůbeží, vepřové apod.).

Kosti opláchněte pod studenou vodou, abyste odstranili přebytečný tuk nebo nečistoty.

Kosti dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Voda by měla kosti pokrýt.

Přiveďte vodu k varu a poté snižte plamen tak, aby voda jemně vařila.

Přidejte další přísady podle preference, jako jsou cibule, mrkev, celer, pepř a bylinky, pro bohatší chuť.

Vařte kosti až několik hodin, aby se z nich uvolnila chutná esence. Můžete také odstraňovat pěnu, která se vytvoří na povrchu vývaru.

Po vaření sceďte vývar a můžete ho použít jako základ pro polévky, omáčky a další pokrmy.

Tímto způsobem si můžete připravit lahodný a bohatý kostní vývar pro různé recepty.

Autor a foto: Nela Vávrová

Tagy:
6 Komentářů
  1. S manželem taky máme vývary rádi. Manžel umí skvělý vývar, lepší než já. 🙂 Vaří ho opravdu dlouho, poctivě, a na výsledku je to pak znát. Chutné, výživné, lahodné. Prostě jazýček si užije. 😀

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Souhlasím, není nad silný a dobrý vývar. Mám je ráda, a už pro mne nastalo období polévek. V létě je moc nedělám, když je venku teplo, ale od října musí být polévka každý den. Dnes máme dýňovou 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account