Verča, to jsem já, a že se málokdy držím receptu, to jsem celá já. Dýňovou polévku, kterou zalijete zeleninovým vývarem, tak takové recepty nevařím. Opravdu na to nemám čas a kapacitu. Zeleninový vývar si prostě uvařím, když vařím tu dýni…
Připravte si:
Jednu dýni (nejlépe Hokaido, opravdu lépe chutná)
Kořenovou zeleninu (dvě mrkve, petržel, kousek celeru)
4 brambory
1 cibuli
3 stroužky česneku
Trošku sušené nebo čerstvé petržele
Šlehačku
Trošku oleje
Sůl a pepř
Na ozdobení:
Muškátový oříšek
Dýňová semínka
Olivový olej
Postup: dýni vydlabeme (semínka usušte) a dýní rozkrájíme na větší kusy. Dýni neloupejte, není to potřeba, ba dokonce s tou slupkou je to lepší. Rozpalte v hrnci olej a dejte orestovat dýni. Postupně můžete přidávat ostatní zeleninu, já krajím a připravuji zeleninu postupně a dávám restovat. Když se dýně krásně rozvoní a olej se začne zbarvovat do oranžova, můžete zalít vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená a podusit. Stáčí cca 20 minutek, dokud všechna zelenina nezměkne. Poté stačí rozmixovat tyčovým mixérem, rozmíchat šlehačku a dochutit solí a pepřem.
Servírujeme zakápnuté olivovým olejem, strouhaným muškátovým oříškem a posypané dýňovými semínky.
Tip: když vite, že Vám polévka zbyde, nelijte do celé šlehačku, ale dejte si ji do každé porce zvlášť. Vydrží déle chutná.
Dobrou chuť
Dýňová polévka podle Verči
-
Úžasná novinka – protiskluzový servírovací podnos
Jana Morávková||Bydlení a domácnost
Dnes bych Vám chtěla představit v Čechách výjimečný a ojedinělý výrobek a to je Servírovací podnos s protiskluzovou úpravou. Podnos je velmi...
-
Dětský xylofon: Víc než jenom hudební hračka
RadkaKřivánková||Bydlení a domácnost
Zvuk léčí, víte o tom? Dejte dítěti do ruky jakýkoliv hudební nástroj a vyloudí zvuk. Bude z něho mít...
-
Jak si osladit koronavirová opatření
JanaBeranová||Bydlení a domácnost
Tak jak, milí přátelé? Dostávám ze svého okolí různé reakce na stávající omezení pohybu osob. Někdo je nadšený, že...
-
Vyzkoušejte KIWANO…
MarcelaKapounová||Bydlení a domácnost
Kiwano poznáte podle podlouhlého tvaru a žluté až oranžové, typicky hrbolatné slupky. Kiwana zelená dužina má konzistenci želé a...
-
Italská kuchyně: Rady a tipy šéfkuchaře
MilenaKohoutová||Bydlení a domácnost
Sergio Bellini, majitel a šéfkuchař brněnské restaurace Castellana Trattoria Kdo by nemiloval jižanskou rozmanitost chutí, vůní, barev i...
-
Vánoce přicházejí
Monikauhligova||Bydlení a domácnost
Vánoce jsou ještě daleko, ale dcera má už zase zavřenou školu. Snažím ji držet od tabletu a televize a...
-
Bonavita klub
renatasingh||Bydlení a domácnost
https://www.bonavitabody.cz/cs/products/?cid=34 klub, ktory mnohi uz poznate, ale predsa pre tych na pripomenutie, ktori nepoznaju, su aj urcite taki, z...
-
Radka Třeštíková – Foukneš do pěny
Jaroslava Korpášová||Bydlení a domácnost
Mé několikáté setkání s touto autorkou a snad krom knihy Veselí nemohu pořád přijít na to, proč je Radka...
Dělám ji podobně, někdy přidám i rajče 🙂