Ráda bych si tu odložila další recept, tentokrát na dezert s jablky a pudinkem. Před pěti lety jsem pekla jablkový dezert, který jsem si našla na internetu. Strašně mi chutnal, ale stránku jsem si bohužel neuložila. Měla jsem tříměsíční dceru a nějak nebyl čas péct. Když jsem si na něj letos na jaře vzpomněla, recept jsem již nenašla. Pamatuji si, že jsem jablka zalila neuvařeným připraveným pudinkem a  nic podobného nemůžu najít. Vzala jsem proto podobný recept a trošku ho poupravila. Jestli je to stejné Vám již bohužel neřeknu, pět let je pět let. Já jsem z těch kuchařů, co vaří neustále stejný recept a pokaždé vyjde něco jiného 😀
Na velký plech si připravte: kilo jablíček
600 g polohrubé/hrubé mouky
1 lžička skořice 
200 g cukru moučka/krystal (já používám krystal třtinový)
220 g másla
Půl pytlíku prášku do pečiva
5 lžic mléka
Pečící papír
1 vanilkový pudink a vše na jeho přípravu (mléko, cukr)
 
Mouku, skořici, cukr, změklé máslo, kypřící prášek a mléko smícháme a vytvoříme drobenku, dle potřeby přidáme mléko. Větší část vyložíme na pečící papír na plechu. Jablíčka buď nastrouháme nebo pokrájíme a vyložíme na těsto v husté vrstvě. Připravíme pudink, dle návodu přidáme ingredience, rozmícháme, ale nevaříme, a zalijeme s ním vrstvu jablíček. Zbytek drobenky rozdrobíme na vršek a dáme péct přibližně na 50 minutek.
Dobrou chuť

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account