Himalájská sůl

vznikla ze stovky milionů let starých moří. Můžeme tedy říct, že pochází z dob, kdy Himálaje byly ještě pod vodou! Sůl se těží ručně z úpatí Himálajských hor, následně se suší na slunci, omyje a šetrně umele. Žádné chemické procesy – bělení, čištění, barvení, obohacování o další minerály a prvky.

 

Jen 100% příroda. Himalájskou sůl poznáte na první pohled podle narůžovělé barvy. Těží se, jak už název napovídá, v asijských himalájských horách, obsahuje až 84 minerálních látek a stopových prvků po kterých je právě takto typicky zabarvená. Díky bohatému složení zlepšuje vstřebávání živin, detoxikuje, podporuje správnou funkci nervové soustavy a také snižuje vysokou hladinu cukru v krvi. Tato sůl nebývá uměle jodizovaná, tedy je čistě bez chemických úprav. Hodí se na dochucování hotových jídel. Můžeme se taktéž setkat s variantou pákistánská sůl, těženou v dolech na úpatí jihozápadního Himaláje.

Všestranné využití má i Solanka – slaný roztok z vody a soli, který pijí sportovci pro doplnění tekutin a minerálů. Nápoj vytvoříte tak, že rozpustíte 1 čajovou lžičku himálajské soli v 0,6 litru vody. Doporučuje se pít 2-3 dl před hlavním jídlem. Nezapomeňte ale tuto dávku soli odečíst od celkového denního příjmu. Užívat přespříliš soli taky není zdravé. 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account