Letošní rok byl na dýně dobrý. Bratr z farmy až z Německa přivezl dýně a rozložil je na trávníku. Barvičkami hrály. Dýně hokaido znám a vím, jak chutnají. Přivezl dýni máslovou. Poprvé jsem viděla a ochutnala dýni muškátovou.
 

 
Připravila jsem z ní pyré: Osmažila jsem si cibulku, přidala nakrájenou dýni. Osolila. Opepřila. Zalila vodou. Vařila do změknutí. Rozšlehala tyčovým mixerem. Dodala polévce šmak dvěma lžícemi zakysané smetany. Výborná polévka byla na stole.
 


 
Připravila jsem si také nekalorickou pochoutku – pražila jsem dýňová semínka. Semínka jsem vydlabala a očistila. Vařila asi 15 minut ve vodě. Poté jsem je osušila a rozložila plech s pečícím papírem. Osolila a pekla při 200 °C. Když začaly lupat, nastal čas je vyndat. Ještě teplé jsem je chutnala. A říkala si, jak jsem připravila zdravé mlsání.
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account