Aviváž je při praní velmi důležitou věcí. Prádlo je voňavější, ale také mnohem měkčí a také příjemnější na dotek. Většina lidí si aviváž kupuje v obchodě. Bez ohledu na značku je to chyba, když si ho můžete vyrobit doma. 

Proč si aviváž vyrobit doma

Důvodem je složení. Pokud nejde o přírodní produkt, tak může kupovaná aviváž obsahovat mnoho chemie, což rozhodně není nic dobrého. Ta se následně dostane na vaše oblečení, což mlže způsobit i alergické reakce, stejně jako podráždění kůže. Jak u dospělých, tak samozřejmě i u dětí. A to nejenom u osob, které mají citlivou kůži.

Domácí aviváž vyrobíte bez chemie

Jak to udělat, pokud nechcete kupovat ty chemické, pokud nechcete utrácet obrovské peníze za bio aviváže, a přesto se jí nechcete vzdát? Vyrobte si ji sami, z úplně běžných surovin. Ty vyjdou dohromady na pár korun a výsledek bude jak dokonale funkční s ohledem na vlastnosti oblečení, tak i co se týče složení nezávadný.

Pouze tři věci

Na domácí aviváž budete potřebovat 1 šálek octu, dále také třetinu šálku jedlé sody a tou poslední složkou je pět až deset kapek éterického oleje. Zvolte takový, který vám voní. Nabídka je velké a možnostem se meze nekladou. Ani v tom, jak bude prádlo vonět, tak ani v tom, jak intenzivně bude vonět. Pokud vůni nutně nepožadujete, dá se éterický olej z návodu samozřejmě i vynechat.

 

Příprava je hračkou

Když máte tyto tři ingredience připraveny, tak je nasypte, nalijte a nakapejte do 500 mililitrů vody z kohoutku. Vše důkladně promíchejte a aviváž je hotová. Její použití je stejné, jako u té klasické. Buď ji můžete přidávat přímo do příslušné přihrádky ve vaší pračce, nebo je také možné přidávat ji na konci pracího cyklu přímo do bubnu pračky. V obou případech bude prádlo příjemné, voňavé, měkké a svěží. Takové, jaké má být.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account