Pod máte tvrdou vodu, jistě vás trápí vodní kámen. Ten se může objevovat na dřezu v kuchyni, na umyvadle v koupelně, na bateriích, v toaletě, na sprše ale i na obkladech ve sprchovém koutu. Jak s ním nejlépe bojovat? Na klasické čističe zapomeňte a zkuste osvědčené babské rady.

Jedlá soda

První metoda je založena na použití jedlé sody. Stačí ji nanést na vlhkou houbičku a začít čistit problémové povrchy. Díky svému složení, ale i díky své hrubosti se vodní kámen snadno odstraní. Metoda je vhodná třeba na obklady ve vaší koupelně, ale i na obklady ve vaší kuchyni za pracovní deskou.

Ocet

Podobný postup, jako výše. Stačí do octu namočit hadřík nebo houbičku a už s ním můžete začít čistit vše, na čem se vodní kámen usazuje. Pokud bude ocet teplý, výrazně to znásobí jeho účinek. Použít ho lze ale i samotný, třeba při vyváření rychlovarné konvice.
Ocet se dá dobře využít také na čištění toalety. Postup je i v tomto případě jednoduchý. Stačí horký ocet nalít do mísy a nechat působit. Dobře odstraní jak vodní kámen, tak i močový kámen a řadu bakterií. Vaše toaleta tak může být dokonale a také hygienicky čistá.

 

Citronová šťáva

Stejně silný čistič, jako je tomu v případě octa. Citronovou šťávu je vhodné rozprašovačem nastříkat na znečištěný povrch, nechat působit a setřít. Stejně tak je možné šťávu nakapat na houbičku a hadřík a jím poté dané povrchy čistit.

Kyselina citronová

Pokud citrony nemáte, použijte kyselinu citronovou, a to stejným postupem jako u jedlé sody. Stačí jí trochu nasypat na houbičku a čistit. Nebo je možné jí trochu rozpustit v běžné vodě a tím vytvořit alternativu k přírodní citronové šťávě.

Coca-Cola

Známá limonáda, kterou nemusíte nutně jenom pít. Je známá také jako skvělý čistič, třeba na toaletu. Nalijte do ní celou láhev a nehte působit. I tento známý nápoj se snadno postará o to, aby byl z vašeho záchodu jednoduše odstraněn právě vodní kámen.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account