Lípa – náš státní strom, národní poklad. Kdo by si představil větší idylku než posezení s knížkou ve stínu lípy, která nádherně voní? A věděli ste, že ta “naše” lípa je nejvíce ceněná? Proč a k čemu je dobrá? Dozvíte se v tomto článku…

Lípa je naším národním symbolem (svobody) už 170 let! Lípy “svobody” byly vysazeny na počest vzniku Československa, následně i na počest vzniku České republiky. Připomínají naši národní svobodu a demokracii. Oficiálním národním symbolem se stala až v červnu 1848. 

“Naše” Lípa je pro svou kvalitu velmi ceněnou složkou výrobců kosmetiky, extrakt z lípy totiž mj. minimalizuje vrásky či léčí popálení. Na vlastní kůži se o jejích účincích můžete přesvědčit u značky Sisley či u české značky Manufaktura. (Pokud zapátráte na internetu, zjistíte, že je hojně používaná i u dalších výrobců…) 

Já si vytvořila závislost na čaji, který Vás “zbaví” úzkostí a navodí pocit pohody… (Což se v naší obvzlášť uspěchané době dost hodí!)

 

Zázračný čaj 

Kromě toho, že lípový čaj stimuluje pocení, které dokáže snížit horečku, uklidní bolest v krku a tlumí kašel
Je výborný k detoxikaci organismu (vyvolává pocení)
Napomáhá od úzkostí (stačí šálek čaje a nic Vás nerozhodí- ozkoušeno #navlastnikuzi !)
Má antioxidační schopnosti- neutralizuje volné radikály a je zvláště prospěšná pro ochranu pokožky proti stárnutí
Léčí zažívací potíže – žaludeční nevolnosti, zácpa, nadýmání či křeče – podporuje správné trávení
Je perfektní jako prevence proti rakovině
Také snižuje krevní tlak a záněty v cévách

 

 

Já si vařím jeden čaj denně, na lepší náladu, a opravdu si po něm příjdu víc v klidu, mám lepší náladu a jen tak něco mě nerozhází. Jen si dejte pozor, čaj nádherně voní a dobře chutná, takže je návykový! Problém je, že by se neměl “užívat” dlouhodobě, takže si budu muset, chtě nechtě naordinovat pauzu…

 

 
♥Lucija
@lucijavesela

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account