MUZEUM METODĚJE VLACHA – MLADÁ BOLESLAV http://www.letecke-muzeum-metodeje-vlacha.cz/
V Mladé Boleslavi jsme letos navštívili ŠKODA muzeum a moc se nám líbilo. https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.848618448863251&type=3
Když jsme odjížděli z Krkonoš domů do Prahy, tak jsme si říkali, kam se vypravíme. Byla neděle a chtělo to ještě něco zažít. Koukla jsem se, kudy pojedeme, a má volba padla na Mladou Boleslav – Muzeum Metoděje Vlacha (letecké muzeum). V současné době můžete na Slevomatu koupit vstupné pro dospělého 89,00 Kč nebo rodinně vstupné za 179,00 Kč. V ceně varianty je 1× vstup na simulátor dle výběru (v muzeu 2 letecké, 1× gyroskop – simulátor přetížení pilota a úplně nově simulátor seskoku padákem, cca 7 minut).   Klasické vstupné bez slevového voucheru vyjde na 100 Kč dospělí, děti od 6 let a senioři 50 Kč, děti do 5 let zdarma. Otevřeno je denně od 9 do 17 hodin.
V muzeu je několik exponátů letadel, které se nachází v přízemí. Jsou zde i letecké simulátory a gyroskop. Dole pod schody do 1. patra je část expozice věnovaná filmu Tmavomodrý svět. V prvním patře se nachází spíše teoretická část výstavy věnovaná letectví od roku 1914 do roku 2000. Je zde i dětský koutek, kde si děti mohou vyzkoušet Morseovu abecedu, případně si postavit něco z dřevěných skládanek v dětském koutku. Z prvního patra do přízemí vede skluzavka, která děti baví.Káju bavil i simulátor letu. Jednou letěl s tatínkem, samozřejmě úplně v pohodě a pak jednou se mnou. To jsem si pak užila i já a opět se projevilo to, že Kája se mnou zlobí víc, protože jsme 3x spadli a musel nás zaměstnanec muzea znovu nastartovat (najet program na obrazovce). Mohu vám říct, že i když jsem v letadle byla s Kájou jen max půl metr nad zemí, tak jsem pak byla ráda, že jsem ze simulátoru vystoupila a stála pevně nohama na zemi. 🙂 Další atrakcí pro malé děti jsou odrážedla venku před leteckou kantýnou. Ty prostě nemají chybu. Jsou to taková miniletadélka a jezdili na nich s radostí kluci i holky. Pro ty úplně nejmenší, co se ještě neumí odstrkovat, je nalevo od letecké kantýny takové minihřišťátko. Měli jsme štěstí na počasí, takže mezitím, co Kája pilotoval na odrážedle, tak jsme poseděli v pohodlných křesílkách před leteckou kantýnou. Já si dala čaj z čerstvé máty s medem. Domů jsme odjížděli asi za tři hodiny a určitě jsme tam nebyli naposled.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account