Sušička potravin je skvělým pomocníkem, jak efektivně zpracovat a také dlouhodobě uchovat ovoce. Pokud nechcete vynakládat mnoho peněz za její pořízení, ukážeme vám, jak si ji můžete vyrobit svépomocí. Je to jednodušší, než si myslíte.

Levnější a větší

Současné sušičky ovoce kombinují dvě negativa. Tím prvním je to, že jsou celkem drahým spotřebičem. Druhým negativem je jejich velikost. I když mají několik pater, často do nich nedáte vše, co byste potřebovali. Je proto na místě si svou sušičku vyrobit.

Stačí pár věcí

Co budete na sušičku potravin vyrobenou svépomocí potřebovat? Jsou to zcela běžné věci, jako je pár prken, pletivo s malými očky, spojovací materiál, plexisklo a několik pantů. Cílem bude vytvořit bednu takového vzhledu, jako vidíte na obrázku.

 

Sestavte základní konstrukci

Jak je vidět, jedná se o obyčejnou bednu. Základem je, aby měla čtyři nohy, jelikož nesmí ležet na zemi. Je třeba zajistit optimální proudění vzduchu. Dále je třeba aby měla také víko plexiskla, které zajistí to, že se vlivem slunce bude teplota uvnitř sušičky ovoce stoupat na požadovanou výši.

 

Umístěte pletivo

Základem této konstrukce jsou následně jednotlivé fochy, tedy patra s kovovým pletivem s malými oky. To poslouží jako místo, kam se bude pokládat ovoce i zelenina. Pletivo zajistí optimální proudění teplého vzduchu. Ten zároveň bude moci dále unikat pryč, a tak dojde ke skutečnému sušení potravin. Ne k tomu, že by se snad jenom ohřály a zapařily.

Použití je snadné

Použít tuto sušičku potravin je snadné. Základem je ovoce nebo zelenina, omytá a nakrájená na tenké plátky. Ty jsou poskládány jeden vedle druhého na jednotlivá patra z pletiva. Horní část je zaklopena, aby pomáhala udržovat a vytvářet teplo. Optimální umístění je samozřejmě na vaší zahradě. Pokud ji nemáte, lze si vyrobit menší verzi, kterou lze umístit klidně i na váš balkon.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account