Září je pryč, zima začíná. Tedy alespoň mě to tak přijde, že skáčeme z léta rovnou do zimy. Co to znamená? Že Vánoce tu budou co nevidět! 
Ruku na srdce, že si každý rok říkáte: “A příští Vánoce začnu dřív a seženu dárky pěkně v klidu. V prosinci si budu už jen užívat adventní atmosféry a smát se všem těm, kteří lítají po přeplněných obchoďácích a nemají kde zaparkovat.”
Jojo, taky jsem jedna z vás a nakonec ještě 23. prosince bloumám po supermarketu a přemýšlím, jaká lahvinka a klobáska by dědu asi tak potěšila. Letos to tak ale nebude! Mám tu pro vás 9 tipů, jak letošní Vánoce koupit ty pravé dárky pro své milé v klidu a míru.

Začněte pokud možno ihned
Napadl vás během čtení tohoto mého výplodu nějaký nápad na dárek? Honem si ho zapište!

Myslete na dárky dnem i nocí
Já vím, to se lehko řekne, když musíte každý den zařizovat asi milion jiných věcí, jako třeba co bude k večeři, kdy zařídit ty věci v bance a v čem bude safra v zimě chodit vaše dítě? A co teprve, když už jste z mateřské zpět v pracovním procesu. Ale jak říká moje máma, když se chce, všechno jde. Jen to chce trošku změnit priority. Takže když budete mít volnou chvilku v práci u kafíčka s kolegyněma, neřešte, kdo jak zpíval v pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Místo toho se zeptejte, čím oni obdarovávají své milé. Inspirace číhá všude.

Zapisujte, zapisujte, zapisujte
Je jedno, jestli do poznámek v mobilu, na papírek do kapsy nebo třeba do deníčku. Určete si místo, nejlépe nějaké, které je vždy při ruce, a zapisujte si jakýkoliv nápad. Hlavně bacha, aby budoucí obdarovaný vaše zápisky nenašel. Na dárcích je totiž dle mého nejlepší onen moment překvapení.

Ptejte se! Hlavně nenápadně
Tušíte, že by se vaší tchýni líbila podobná šálka, jakou máte vy? Zeptejte se třeba: “Co myslíš, vybrala by sis taky takovou barvu?”. Pokud váš muž u nějaké práce nadává, poptejte se: “Štve tě to? A co by ti pomohlo, aby to šlo líp?” a tak podobně. Prostě se ptejte a získané odpovědi si zapište. 

Zahrajte si hru: “Píšeme Ježíškovi”
Udělejte si pěkný rodinný večer a napište každý na papírky, po čem vaše srdce touží. Pak to dejte do krabice a postupně čtěte jednotlivá přání. Můžete společně hádat, kdo si jaké přání přeje. Získané nápady se pokuste zapamatovat a nejlépe si hned zapsat.

Vyvěste si na ledničku list přání
Pokud vás napadá, co byste si přáli, tak nějak průběžně, dejte si na ledničku papír, na který budete postupně zapisovat, co kdo chce. Křičí vaše dítě, že právě teď fakt moc potřebuje tu panenku, co má její kamarádka ze školky? Řekněte jí, že to spolu napíšete na ledničku a Ježíšek se o to už nějak postará. Hned bude klid.

Přidejte k dárku vždy něco osobního
Vždycky potěší, když je dárek věnovaný tak nějak na míru. Přidejte tedy k dárku něco osobního, pro toho konkrétního člověka, kterému chcete udělat radost. Vepište někam jeho oblíbené motto, věnování (třeba na první stránku knihy), vaši společnou vtipnou hlášku nebo potiskněte dárek pěknou fotkou. A když to nejde do dárku, tak třeba vyrobte pěkné visačky, na kterých se můžete vyřádit (na Pinterestu určitě najdete fůru nápadů).

Objednávejte včas
Dejte si čas na vymýšlení nejlépe do konce října a pak začněte nakupovat. S takovýmhle předstihem nebudete muset lítat po obchodech, stihnete vše koupit přes internet a nebudete se muset bát, že vám to dopravní společnost do Štědrého dne nedoručí.

Hlavně se z toho nezblázněte
Každý dárek nemusí být za každou cenu kreativní. Někdy i obyčejná věc potěší víc, než něco super luxusního a originálního. Vždycky je totiž nejdůležitější znát dobře člověka, kterému dárek vybíráme. Proto největším darem pro vás oba bude společně strávený čas (nejlépe bez koukání do obrazovek). Pak už jistě budete vědět, co mu udělá radost. *heart*

Jak to máte vy? Zapisujete a vymýšlíte dopředu nebo jste ti, co netuší a zoufale lítají a neví co by? Pochlubte se v kometáři. 

A kdybyste potřebovali poradit, navštivte můj DárkoBlog.cz, kde najdete tipy na originální, praktické a smysluplné dárky pro všechny možné lidičky.

Veru.Doudo / DárkoBlog.cz

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account