Vege balkánské kofty z grilu s paprikovým dipem

Vytisknout recept
Kofty jsou oblíbeným tradičním jídlem především na Blízkém východě. Tradičně se připravují z různých druhů mletých mas a podávají se k nim saláty, bohaté přílohy a pikantní omáčky. Kofty si ale můžete připravit i ve vege verzi, a dokonce velice rychle, díky rostlinné alternativě masa Vege burger.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 balení alternativy mletého masa Vege burger s cibulkou Labeta
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 170 ml vody
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření čubrica
  • 4 lžíce kukuřičné strouhanky

Na dip:

  • hustý jogurt
  • majonéza
  • ajvar

Instrukce

  • Připravte si podle návodu směs na vege burger. Jen použijte o trochu méně vody. Cibuli nakrájejte na velmi drobno a můžete i orestovat. Až směs nabobtná, smíchejte ji s cibulí, česnekem, kořením a lehce dohustěte strouhankou. Dejte na chvíli do mrazáku, aby směs ztuhla. Tvořte menší kofty a obalte jimi grilovací špejli. Grilujte do zlatova. Podávejte s cibulovým salátem, paprikovým dipem a grilovaným pita chlebem.
  • TIP: Pokud nemáte špejle, vytvarujte z hmoty kuličky nebo malé karbanátky.

Notes

Zdroj: lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz
Foto: Labeta
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account