Steak s pepřovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila Irena H.

Ingredience

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 1 lžička Černý pepř
  • 1 lžička Bílý pepř
  • 2 lžíce Máslo
  • 250 ml Smetana ke šlehání
  • 2 lžíce Olej
  • 2 lžíce Brandy

Instrukce

  • Vynikající recept pro všechny milovníky steaků.
    Hovězí maso nakrájíme na vysoké steaky proti vláknu. Tyto steaky obalíme z obou stran v rozdrceném pepři a vrstvu pepře do masa přitlačíme.
    Na pánvičce rozpálíme olej na nejvyšší teplotu a opékáme steaky z každé strany asi minutu. Poté teplotu snížíme a maso dopékáme z každé strany 2-4 minuty. Záleží, zda chceme steak medium či propečený. Upečené steaky zabalíme do alobalu a necháme odležet.
    Z pánvičky slejeme stranou tuk a zvýšíme opět teplotu. Do pánvičky vlejeme brandy, přidáme máslo, trochu směsi pepře a za stálého míchání přiléváme smetanu. Tuto omáčku vaříme prudce než zhoustne, poté ji malinko osolíme.
    Steaky vyndáme z alobalu a šťávu, kterou pustily, vmícháme do omáčky.
    Steaky servírujeme na talíř a přelejeme omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account