Semínkové krekry
Ingredience
Těsto na 1 plech krekrů – asi 4 porce k pomazánce:
- 160 g směsi semínek podle vaší chuti v našem receptu je použita směs slunečnicových, lněných, sezamových a dýňových semínek a k tomu piniové oříšky
- 70 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- 1 čajová lžička prášku do pečiva lze vynechat
- 20 g řepkového oleje
- 50 g studené vody
- 1 lžička hrubozrnné soli
Vajíčková pomazánka:
- 4 vejce vařená 8 minut
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce žervé
- 1 lžička solného květu
- můžete zjemnit majonézou
Instrukce
- Promíchejte v míse všechny suché suroviny včetně soli. Přidejte vodu a olej a zpracujte v těstíčko. Nejlépe to jde stěrkou a rukama. Těsto vyklopte na silikonovou podložku nebo pomoučený vál a propracujte tak, aby příliš nelepilo.
- Připravte si plech a dva pečicí papíry. Rozpalte troubu na 180 stupňů.
- Těsto vyválejte mezi dvěma papíry v tenkou, jen 2–3 mm vysokou placku. Tu rádýlkem nebo vhodným nožem rozkrájejte na stejné tvary, přibližně obdélníky.
- Přesuňte je i s pečicím papírem na plech. Rozdělte jednotlivé krekry po plechu opatrně tak, aby mezi sebou měly malé mezery. Pečte asi 12 minut. Krekry se hodí k letnímu grilování, pomazánkám nebo jako zdravější varianta večerního zobání.
Moc dobré a zdravé.