Salát ze zelené čočky
Ingredience
- 250 g francouzské zelené čočky Druid
- 2 jarní mrkve
- 2 rajčata
- 1 červenou cibuli
- 4 kyselé okurky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 50 ml olivového oleje
- šťávu z jednoho citrónu
- vinný ocet dle chuti
- sůl a pepř
- 1 lžíci rostlinné majonézy
- hrst nasekaných zelených bylinek
- 3 vejce uvařená natvrdo
Instrukce
- Čočku si předem alespoň na 2 hodiny namočte. Pak ji uvařte podle návodu doměkka. Musí však zůstat stále pevná. Mrkve nakrájejte na drobnější kousky, rajčata na kostičky, kyselé okurky na plátky. Na dresink v misce metličkou smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, ocet, sůl pepř a lžíci rostlinné majonézy. Čočku promíchejte se zeleninou, okurkou a vmíchejte dresink. Salát dejte do mísy s víčkem a nechte odležet ideálně hodinu v lednici. Při servírování každou porci ozdobte kousky vařeného vejce. Vejce můžete také nakrájet na kostičky a vmíchat do salátu.