
Pražma královská se salátem z mladých brambor
Ingredience
pražma:
- 4 ks 300g pražmy
- 6 plátků másla
- Petrželové nebo bazalkové pesto
- Olej na opečení ryby
- Tymián
- Česnek
- Sůl
salát:
- 400 g mladých grenaille brambor
- 250 g cherry rajčat
- 1 svazek ředkviček
- trhané listy salátu rukola, biondo, rosso, ledový...
- 1 fenykl na jemné plátky chips
- 2 snítky tymiánu
- sůl pepř
- olej na brambory
dresink:
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce medu
- 1,5-2 dl olivového oleje
- sůl
Instrukce
- Rybu osolíme, vložíme do ní rozmačkaný stroužek česneku, snítku tymiánu a opečeme na rozpálené pánvi z obou stran, poté vložíme na plech, položíme na rybu plátek másla a pečeme asi 10 minut na 180 stupňů. Na opečenou rybu pomažeme pesto, aby ryba dostala lepší chuť.
- Grenaille brambory překrojíme na půlku, osolíme, opepříme, vložíme snítku tymiánu, jemně polejeme olejem a pečeme v troubě na 160 stupňů zhruba 30-40 minut, poté necháme vystydnout do pokojové teploty. Smícháme s nakrájenými ředkvičkami, cherry rajčaty, fenyklem (chipsy jsme měli namočené ve studené vodě v lednici), salátem a vmícháme dijonský dresink.








