Pomazánka z nivy

Vytisknout recept
Pomazánka z nivy je ideální volbou pro milovníky výrazných chutí. Tento rychlý a jednoduchý recept kombinuje slanou chuť sýra Niva s jemnými ingrediencemi, které skvěle vyváží jeho pikantnost. Pomazánka je skvělá na čerstvé pečivo, toast nebo jako součást obložených talířů při rodinných setkáních a oslavách.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 200 g sýr niva
  • 1 kelímek pomazánkové máslo
  • 2 polévkové lžíce majonézy

Instrukce

  • Nastrouháme nahrubo nivu, přidáme pomazánkové máslo a majonézu. Vše vidličkou promícháme. Je to tím lepší, čím více je nivy. Pomazánka výborně chutná na čerstvém chlebu nebo topince.
  • Sýr niva je sám o sobě velmi výrazný, proto musíme kombinovat s výraznějším vínem. Ideální partnerem je polosuché víno Habánské sklepy Pálava se svou sytější zlatavou barvou a výraznou vůní květin a citrusů. Plnější kořenitá chuť s tóny kandovaných citrusů pak již doplní luxusní propojení vína a pomazánky.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account