Panna cotty z Kefíru Mlékárny Valašské Meziříčí
Ingredience
- 300 ml jahodového kefírového mléka z Valašska
- 4 plátky želatiny
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 vanilkový lusk
- 100 g jahod
- ovoce na ozdobení
Instrukce
- Nejprve vložíme želatinové plátky do misky se studenou vodou a necháme je nabobtnat.
- Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou na pyré.
- Do hrnce vlijeme smetanu, cukr a přidáme semínka z vanilkového lusku.
- Zahříváme na mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí a poté necháme přivést těsně pod bod varu.
- Jakmile se začnou objevovat první bublinky, stáhneme hrnec z plamene.
- Vložíme do směsi vyždímané želatinové plátky a mícháme, dokud se nerozpustí.
- Na závěr přilijeme kefírové mléko a jahodové pyré a metličkou promícháme tak, aby se všechny ingredience dobře spojily.
- Vzniklou směs vlijeme do skleniček a necháme v lednici odpočinout ideálně přes noc.
- Před podáváním dozdobíme skleničky ovocem, oříšky, zkrátka tím, co máme rádi.
- Přejeme dobrou chuť.