Milujete sladké, lehké dezerty, které se připraví raz dva? Než rozpálíte troubu na koláč nebo bábovku, ještě si od pečení chvilku odpočněte a připravte si doma kousek Itálie. Nezahřeje vás jako italské slunce, ale ta chuť vás pošle do nebe.
Božské tiramisu vás zvedne ze židle
Slovo tiramisu vzniklo ze slova tirami su, což v překladu znamená “zvedni mě”. Tento dezert se díky mascarpone řadí k jednomu z nejtučnějších dezertů vůbec. Vyrábí se z tvarohového sýra mascarpone, který se smíchá s vyšlehanými vajíčky s cukrem. Cukrářské piškoty namáčíme do silné kávy smíchané s Amarettem a pokládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem a necháme v lednici ztuhnout. Tiramisu je dnes jedním z nejznámějších italských receptů, avšak dějiny moderního receptu se dají vysledovat pouze do roku 1970 v okolí města Treviso v severní Itálii. Podobné recepty jsou také známy již z dob renesance a pocházejí z měst Siena, Florencie a Benátek. Dostala jste na něj chuť? Nic nepečte a rovnou si ho připravte.
S Panna cottou v posteli
Je to božský hřích. Vychutnáváte si ho, povalujete na jazyku a nechcete polknout. Co je na té „vařené smetaně”? Italský dezert z oblasti Piemontu se vyrábí ze smetany, želatiny a krupicového cukru. Do hrnce nalijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat. Poté přidáme do hrnce a necháme ji zcela rozpustit. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních. Pak směs nalijeme do formy a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet. Ztuhlou Panna cottu můžeme podávat politou karamelem.
Foto: Shutterstock, archiv
Připravte si sladké italské dezerty. Je to raz dva!
-
Halloweenské recepty, které nadchnou děti i dospělé
Kristýna Solničková||Kulinářské tipy, inspirace, recepty
Halloween mnozí nemusejí, jiní jej nadšeně vyhlížejí. I když neholdujete strašidelné výzdobě, neobvyklá a pestrá jídla stojí za vyzkoušení.
-
Darujte porci chuti: našli jsme stylové kuchařky, které potěší všechny gurmány
Lucie Janotová||#, Kulinářské tipy, dárky, tipy, vánoce
Hledáte inspiraci, co dát jako dárek pod stromeček někomu, kdo rád tráví čas v kuchyni a miluje jídlo? Vsaďte...
-
Sladce a bez lepku: vyzkoušejte nové recepty na bezlepkové pečení
Lucie Janotová||#, Kulinářské tipy, recepty, tipy, zdravá strava
Máte chuť dát si něco sladkého k víkendové kávě, ale nesmíte lepek? Žádný problém! Připravte si dokonalé dezerty, které...
-
Pavel Maurer: Je maso z býka, který bojuje o život, kvalitní?
KristinaGrey||Kulinářské tipy
Adrenalinová chuť z arény: Proč maso z býků v aréně nesplňuje očekávání? Pokud se někdy v životě dostanete na...
-
Originální vánoční blogerské recepty
Lucie Janotová||Kulinářské tipy
Vanilkové rohlíčky a linecké cukroví už máte napačeno? Do Vánoc zbývá ještě pár dnů, tak proč nevyzkoušet nějaké nové...
-
Neohrozte svůj kuchařský um začátečnickými chybami při grilování
Redakce Ženy s.r.o.||#, Kulinářské tipy, inspirace, vaření, zábava
Grilovací sezóna pomalu začíná, proto není od věci připomenout si pár zásad. Vyhnete se tak zbytečným chybám, které by...
-
Rychlé a zdravé svačinky pro stále zaneprázdněné
Kristýna Solničková||#, Kulinářské tipy, inspirace, recepty
Práci, rodinu a tisíc dalších aktivit zvládají ženy dnes a denně, občas ale zapomínají na sebe. Zdravé svačinky můžete...
-
Podzimní recepty aneb upečte si doma Halloween
Lucie Janotová||Kulinářské tipy
Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Nezáleží na tom, jestli tento americký svátek slavíte nebo ne, vaše rodina bude z...