Nosíme nyní z lesa hodně lišek /pozor, nesmíte si plést lišky a lošáky, i když
i lošák je údajně jedlý, ale toho jsme nikdy nesbírali!/

toto je liška obecná, ty sbíráme
tohle je lošák zprohýbaný, má jinou strukturu pod hlavičkou..
Postup prací:
Lišky si vyčistíte, nakrájíte třeba na podlouhlé půlky nebo jak jste zvyklí a pořádně
je promyjete. Já dnes měla katastrofickou spotřebu vody, ale byly samé jehličí,
kapradí a mech. Necháte odkapat na cedníku. Cibuli nakrájíte najemno.
Do hrnce dáte sádlo (olej), na to cibulku a drcený kmín a osmahnete.
Pak vysypete houby, promícháte, přidáte podle oka červenou sypanou papriku
a trochu i uzené papriky (asi není nutná). Opět promícháte, zalijete horkou vodou
nebo vývarem a necháte dusit, až jsou lišky měkké.
"Já se tedy přiznám, že jsem to dnes dala do papíňáku, na 7 minut a bylo hotovo."
Když tedy byly lišky měkké, ještě jsem přidala trochu vody a nechala provařit,
pak jsem v hrnku rozmíchala trochu škrobu a zahustila. Nakonec jsem přidala
zakysanku, rozmíchala a oběd byl hotov.
Pochutnali jsme si moc, manžel s rýží, já pro sebe uvařila bramboru. Jednu.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1 cedníikks - lišky1ks - cibuleks - sladká paprika, uzená paprikaks - sůl, drcený kmínks - voda nebo vývar1ks - zakysaná smetana1lžíce - sádlo1lžíce - škrobová moučka (nebo mouka)příprava - 5+60vaření - 20