Hned měkké perníčky

Vytisknout recept
Ve velké míse smícháme vařečkou cukr, vejce, med, perníkové koření, jedlou sodu a zhruba 500 gramů mouky.
Hladkou mouku přidávame dokud nevznikne hladké těsto, které se nebude lepit ( bude to cca do kila). To následně vyválíme a vykrájíme požadované tvary. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a potíráme rozšlehaným vajíčkem. Takto nachystané plechy vkládáme do předehřáté trouby ( horkovzduch) na 180 °C a pečeme zhruba 5 - 8 minut ( do zlatova). Hotové perníčky sundáme z plechu, necháme vychladnout a můžeme jíst.
Pozn.: před pečeném lze ozdobit mandlí či lískovým oříškem.

56dkg - Žlutý krystalový cukr ( třtinový)
5ks - Vejce
3lžíce - Med
1lžička - Jedlá soda
20g - perníkové koření
1kg - Hladká mouka
příprava - 30
vaření - 8-10
Kategorie Cukroví
Porce 0
Uvařila Hana Dolečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account