Medový krémeš

Vytisknout recept
Nejsem si úplně jistá, jestli je tohle tradiční slovenský krémeš (myslím, že není), ale v každém případě si u nás doma okamžitě získal sympatie, recept se rozletěl po babičkách a jejich kolegyních v práci 🙂 Je to hodně sladký dezert, ale jednou za čas při nějaké oslavě, proč ne 😉  Video, podle kterého jsem připravovala, přikládám níže 🙂
 
1) Připravíme si krém: dáme vařit mléko se zlatým klasem, 80g krystalového cukru a 1 lžičkou vanilkového cukru. Vaříme dokud neztuhne do pudinku, pak necháme vychladnout. Po vychladnutí postupně zašleháváme 100g másla.
 
2) Z mouky, moučkového cukru, Hery, medu, vejce a sody vypracujeme hladké těsto.
 
3) Těsto vyválíme na silnější plát a vykrájíme kolečka, či jiné tvary. Můžete nechat i v celku, v tom případě ale musíte těsto rozdělit na dva pláty. Pečeme na 180°C 10 minut.
 
4) Ze smetany, ztužovače, lžičky vanilkového cukru a 1 lžíce moučkového cukru vyšleháme šlehačku.
 
5) Na vychladlá kolečka naneseme cukrářskými sáčkem krém a na něj šlehačku. Přikryjeme dalším kolečkem.
 
6) Hotové krémeše necháme v chladu do druhého dne.

240g - hladká mouka
100g - moučkový cukr
50g - Hera
2lžíce - med
1ks - vejce
1/2lžička - soda
400ml - mléko
1ks - zlatý klas
80g - krystalový cukr
2lžička - vanilkový cukr
100g - máslo
250ml - smetana na šlehání
1lžička - ztužovač šlehačky
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account