Nakládaná řepa

Vytisknout recept

Červená řepa je plodina, kterou koupíme za zhruba stejnou cenu po celý rok,

a tak ji i lze nakládat klidně i v zimě. Nejen v její sezóně.

V dnešní rychlé době není ani potřeba koupit si řepu syrovou,

ale máte hned možnost předvařené. To pro ty, kdo si to chtějí ulehčit.

 

 

Takže máme kilo řepy, pokud je syrová, je potřeba ji očistit a asi 1 hodinu

až 1,5 hodiny ji povařit v mírně osolené vodě do skoro měkka.

Potom řepu nakrájíme na tvary, které máme rádi /kolečka, kostičky, nudličky/

a dáme ji do skleniček. Neberu moc velké sklenice, aby se řepa rychleji snědla,

když ji otevřeme.

 

Nálev:

1/2 l vody s octem /podle chuti/

osolit

1/2 lžičky fenyklu nebo anýzu

1 lžička cukru

Svaříme v hrnci a ochutnáme, musí to být pro nás příjmená chuť,

ani kyselá, ani sladká.

Zalijeme řepu ve skleničkách a 15 minut při 80°C sterilujeme.

Sama za sebe liju nálev přes sítko, aby se mi do skleniček nedostal ten fenykl.

 

Dobrou chuť přeje

Hudlenka

 
 

1kg - červená řepa
1/2l - voda
ks - sůl
1/2lžička - fenykl
1lžička - cukr
ks - ocet
příprava - 30
vaření - 90
Kategorie Salát
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account